Keresés ebben a blogban

2010. augusztus 8., vasárnap

Erdély 1.

Mutatok képeket merre jártunk nyaralás közben.Nagyon szép volt.:) Jó levegő, gyönyörű táj, és még borzasztó meleg se volt.Egyszer eset az eső de azt is ki lehetett bírni.:) Amúgy Csíkszeredától kb.:21km-re lévő Csíkszentimrei Büdösfürdön voltunk fent a hegyen.

Útközben:

Békás-szoros:

Gyilkos-tó:
A Gyilkos-tó legendája

Élt a környéken egy gyönyörű, meseszép lány, hosszú hajjal, szürkészöld igéző szemekkel. A sudár teremtést Fazekas Eszternek hívták. Eszter egyszer a Gyergyó-i vásárban beleszeretett egy daliás székely legénybe. A fiút azonban elvitték katonának, így nem kerülhetett sor esküvőre. Szegény Eszter hiába várta haza kedvesét. Egyszer Esztert meglátta egy rablóvezér, akinek nyomban megtetszett a csodálatos lány. Hirtelen felkapta a lova nyergébe és elrabolta. A Kis-Cohárd sziklái által rejtett barlangjába vágtatott vele. Bárhogy kérlelte, bármilyen kincseket is ígért, Eszter csak a régi szerelmét várta vissza. S dühös rabló erőszakkal sem tudott eredményt elérni Eszternél. Kilátástalan helyzetében Eszter a hegyeket hívta segítségül. A természet óriási viharral válaszolt, megremegtek a sziklák, hatalmas felhőszakadás támadt. A viharban a hegyek elindultak lefelé, és borzasztó robajjal temettek maguk alá mindent, Esztert és a rablóvezért is. Így jött létre a Gyilkos-tó, melyben még ma is láthatod Eszter szürkészöld szemeit, ha belenéz
el.

Ez volt az első rész.:) Majd mutatom a többit is:)



5 megjegyzés:

  1. A budosfurdo az Csikszentimrei.Onan tudom,hogy Romaniaban elek es mar jartam is ott.

    VálaszTörlés
  2. Jó oké köszike.Összekevertem véletlenül. Nagyon szép hely.És te Romániába merre laksz??:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szivesen.Nekem is nagyon tetszet ott.En a tavaly nyaron voltam utoljara ott,de ugy nez ki,hogy ebe a honapba en is fogok menni.En kovaszna megyeben Sepsiszentgyorgyon lakok.

    VálaszTörlés
  4. Az mesze van onnan?:) Lehet egyszer elnézzek feléd:)

    VálaszTörlés
  5. Csikszeredatol masfel oranyi ut vonattal.Ok,sok szeretettel varlak.

    VálaszTörlés